sábado, agosto 30, 2008

Delicious Lebanese Hommos


The recipe for a delicious Lebanese Hommos


Ingredients

A jar of chickpeas (grao de bico-750 grams), slightly drained
2 large garlic cloves
10 to 12 tablespoons of tahini (pureed sesame or sesame creme)
two fresh lemon
1 tablespoon of olive oil
a small teaspoon of salt


Preparations:

First use a blender (varina magica in Portugal) to grind the chickpeas, the garlic and the tahini. Then add the lemon juice and the olive oil gradually. Mix thoroughly and constantly until a soft texture is achieved.
Serve in a large flat bowl.
P.S: Salt and lemon could be added (when and if needed) so to increase the tartier taste. Paprika, tomates, small red radish are great accompaniments.
Bom apetite

Michel

5 comentários:

Esplendor disse...

Shall we give a prize to the first person to identify an IKEA candle holder in this photo...?
Thanks again!

Sónia

Deda disse...

Está no "meiozinho" com azeite. Acertei? Digam que sim pois sou daquelas criaturas que nunca descobre onde está o Wally.

Esplendor disse...

E o Oscar vai para ... Deda!!!!!!!!!!

A nossa caríssima leitora tem direito a uma receita à sua escolha. As posições invertem-se: a premiada identifica o ingrediente e nós é que procuramos a receita...

Sónia

Deda disse...

Oba! Coco! Amo coco!

Esplendor disse...

Hummm... Receitas com coco só conheço o caril. Pode ser?

evva

P.S.: E se for mousse de coco? Acho que tenho lá por casa uma receita.