sábado, agosto 30, 2008

Delicious Lebanese Hommos


The recipe for a delicious Lebanese Hommos


Ingredients

A jar of chickpeas (grao de bico-750 grams), slightly drained
2 large garlic cloves
10 to 12 tablespoons of tahini (pureed sesame or sesame creme)
two fresh lemon
1 tablespoon of olive oil
a small teaspoon of salt


Preparations:

First use a blender (varina magica in Portugal) to grind the chickpeas, the garlic and the tahini. Then add the lemon juice and the olive oil gradually. Mix thoroughly and constantly until a soft texture is achieved.
Serve in a large flat bowl.
P.S: Salt and lemon could be added (when and if needed) so to increase the tartier taste. Paprika, tomates, small red radish are great accompaniments.
Bom apetite

Michel

5 comentários:

Esplendor disse...

Shall we give a prize to the first person to identify an IKEA candle holder in this photo...?
Thanks again!

Sónia

D disse...

Está no "meiozinho" com azeite. Acertei? Digam que sim pois sou daquelas criaturas que nunca descobre onde está o Wally.

Esplendor disse...

E o Oscar vai para ... Deda!!!!!!!!!!

A nossa caríssima leitora tem direito a uma receita à sua escolha. As posições invertem-se: a premiada identifica o ingrediente e nós é que procuramos a receita...

Sónia

D disse...

Oba! Coco! Amo coco!

Esplendor disse...

Hummm... Receitas com coco só conheço o caril. Pode ser?

evva

P.S.: E se for mousse de coco? Acho que tenho lá por casa uma receita.